Maak een bijzondere tuindecoratie van vuilniszakken!

Je zal het niet verwachten maar de vrouw van het volgende artikel heeft met vuilniszakken iets geweldigs weten te maken! In plaats van ze weg te gooien in de afvalcontainer deed ze er iets bijzonders mee. En ik moet zeggen, het ziet er super tof uit! Lees snel verder om erachter te komen wat het is.

Wat heb je nodig?

 

– Een vuilniszak of grote plastic zakken
– Twee kleinere vuilniszakken
– Kranten
– Tape
– Bloempot
– Papier-maché
– Oranje en witte verf

Vervolgens vul je alle drie de vuilniszakken met kranten. Probeer de grote vuilniszak groter te maken dan de andere twee, zodat je aan het einde drie verschillende maten hebt. Plak er daarna kruislings tape overheen.

Maak hierna het papier-maché mengsel en plak deze over de vuilniszakken. Herhaal dit ongeveer 6 keer zodat je een stevige laag papier hebt.

Zie je al een beetje wat het wordt? Na het toevoegen van de oranje verf weet je het zeker! Het zijn pompoenen. Geef elke pompoen een beetje een ander reliëf/kleur zodat ze iets van elkaar afwijken. Maak de gleuven van de pompoen iets donkerder zodat er een soort schaduw ontstaat. Hierdoor lijken de pompoenen nog echter.

Als laatste zet je de pompoenen op elkaar op een grote bloempot en kan je eventueel extra herfst bladeren toevoegen. En tadaa! Je hebt een onwijs leuke herfst tuindecoratie. Let er wel op dat je hem onder een afdakje zet (bij de voordeur bijvoorbeeld) zodat hij niet nat geregend kan worden! Want tja, het blijft toch papier. Wanneer dit in contact komt met water zullen de pompoenen zacht worden en indeuken.