Maak van boodschappenkratjes handige multifunctionele opbergkisten!

Het volgende idee is echt onwijs handig voor moeders met kinderen die veel rommel maken! Speelgoed hier, speelgoed daar. Als moeder zal je het wel herkennen, het speelgoed ligt overal in huis. Dan wil je maar één ding, oftewel: het netjes opruimen in opbergkisten! In dit artikel laat een moeder uit Amerika zien hoe zij van boodschappenkratjes super leuke multifunctionele opbergkisten maakt!

Wat heb je nodig?

– Kratjes
– Verf
– Foam
– Oude t-shirts
– Nietpistool
– Hout

Stap 1. Verven
Allereerst heeft ze de kratjes in verschillende kleuren gespoten, want zwart is zo somber.

Stap 2. Foam
Vervolgens heeft ze uit een oud matras de foam weggehaald en op maat geknipt voor de kratjes. Je zou de foam natuurlijk ook kunnen vervangen voor reguliere kussens.

Stap 3. Houten plaat
Uit een houten plaat heeft ze vierkantjes gezaagd die precies op de kratten passen, dit wordt de deksel.

Stap 4. T-shirt
Nadat ze de foam op maat had geknipt was het tijd om deze te bekleden. In plaats van stof te kopen, heeft ze gebruik gemaakt van oude T-shirts. Super handig en goedkoop! Je vouwt ze om het kussen en zet ze vast met een nietpistool.

Stap 5. Houten omranding
Als laatste stap heeft ze vier kleine houten balkjes op de houten plaat bevestigd. Hierdoor blijft de deksel goed zitten op het krat.

Speelgoed erin en klaar! Je hebt nu een super vrolijke opbergkist wat ook functioneert als krukje! Ideaal.

Wist je dat je nog veel meer leuke dingen kan doen met boodschappenkratjes? bekijk de video hieronder eens! Dit meisje maakt een schoenenkast van vier boodschappenkratjes.

Bekijk ook

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.