Ze kocht een bunker uit de tweede wereldoorlog en toverde het om tot haar droomhuis!

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het vrij gebruikelijk om ondergrondse bunkers te bouwen die werden vermomd door het landschap erboven. Ook in Groot-Brittanie was dit het geval, om heel specifiek te zijn in het plaatsje Cornwall. Deze bunker was gebouwd in 1942 en werd 24 uur per dag bemand en was cruciaal voor de oorlogsinspanningen tegen de nazi’s. Zo’n bunker zag er in die tijd niet heel erg aangenaam uit vanbinnen.

 

Na tientallen jaren leeg en verlaten te zijn, kocht een vrouw genaamd Elizabeth Strutton de bunker uit de Tweede Wereldoorlog, die zich in een ongelooflijke staat van wanorde en verval bevond. Na een periode van vijf jaar verbouwen heeft Elizabeth een van de mooiste ondergrondse bunkers ooit gemaakt. Toen ik de voor en na foto’s zag, kon ik niet geloven dat het dezelfde bunker was!

Je zou het niet zeggen maar deze knusse keuken ligt ver onder de grond! Op het punt dat er geen zonlicht bij komt, ziet het er toch nog best gezellig uit.

Elizabeth Strutton heeft veel gewerkt met lampen waardoor de ruimtes niet te donker zijn geworden. Je zou haast niet doorhebben dat je in een bunker woont!

Vond je dit een leuk artikel? Laat het ons weten en vergeet het vooral niet te delen met al je vrienden en familie op Facebook!