DIY: verander jouw oude kroonluchter in een verrassende bloempot!

Kroonluchters, wie houdt er niet van? Zeker in een mooie hal of inloopkast, is deze lamp fantastisch. Heb jij nog een oude of kapotte kroonluchter liggen? Je kunt de hanglamp hergebruiken door het om te toveren in een waanzinnige bloempot.

Wat heb je nodig?

 
  • Oude kroonluchter.
  • Terracotta schaaltjes.
  • Terracotta bloempotjes.
  • Lijm.
  • Knijptang.
  • Spuitbus verf.
  • Hangplant naar keuze.
  • Aarde.

Wat moet je doen?

Stap 1: haal de kroonluchter uit elkaar, door de lampen eraf te draaien en alle andere elektrische attributen, zoals snoeren, te verwijderen.

Stap 2: je hebt nu alleen de uiteindes van de arm over. Plak hier de terracotta schaaltjes op en druk het goed aan, zodat het later niet loslaat.

Stap 3: plak de terracotta bloempotten op de schaaltjes, druk het potje goed aan en laat het drogen. Je kunt natuurlijk ook andere bloempotten gebruiken, maar let wel op dat ze niet te groot en te zwaar zijn.

Stap 4: hang de kroonluchter op een plek die vies mag worden, verf jouw creatie en laat het drogen. Je kunt natuurlijk kiezen voor zwarte verf, maar ook andere kleuren zijn een optie.

Stap 5: doe een beetje aarde in de terracotta bloempotjes, plant een (hang)plant naar keuze en vul de pot met meer aarde. Je kunt nu de kroonluchter ophangen.

Bekijk het filmpje voor het uitgebreidere stappenplan en extra hulp!

Bekijk hier welke leuke ideeën jij kan gebruiken, om de kroonluchter net even anders dan normaal te maken.

1. Dit is een standaard kroonluchter bloempot, maar door de felle kleur, maak je het net even anders dan normaal.

kroonluchter bloempot

2. Je kunt de terracotta bloempotjes ook afwisselen door andere bloempotten. Bonus: deze potjes hoef je niet te verven.

kroonluchter bloempot

3. Alleen bloempotten kan een beetje saai zijn, dus wissel het af door op één van de ‘armen’ een vogelhuisje te plaatsen. De vogels zullen je dankbaar zijn!

kroonluchter bloempot

4. Vetplanten zijn ontzettend leuk en makkelijk in onderhoud. Het leuke aan deze planten is dat je deze kroonluchter ook binnen ophangen.

kroonluchter bloempot

5. Liever geen vogelhuisjes? Je kunt de potjes ook inwisselen voor kopjes met vogelzaad.

kroonluchter bloempot

Laat onder het Facebookbericht weten wat jij van deze Do It Yourself vindt en vergeet niet om het artikel te delen via Facebook en Pinterest.