Gezin van 4 woont met z’n allen in een huisje van 22 vierkante meter.

Zoals ik vaker heb geschreven: kleine huizen zijn ontzettend populair. Vaak zijn dit huizen die vanbinnen functioneel en best luxe zijn, maar niet echt gebruik maken van hun omgeving. Het volgende huisje doet dit wel.

Momenteel wonen Karen Jelnes en haar man met hun twee kinderen, maar het huis was gebouwd toen ze nog met zijn tweeën waren. In die tijd was het 22 vierkante meter kleine huisje nog perfect, maar inmiddels wonen ze er niet meer fulltime, want het is met z’n vieren veel te krap. Tegenwoordig is het dus hun vakantiehuis.

 

Architecten.
Zowel Karen als haar man zijn architecten, dus toen ze kinderen kregen, wisten ze op een slimme manier een plek te creëren voor kun kids in het vakantiehuis. Zo hebben ze, bijvoorbeeld, een prachtig stapelbed voor hun kinderen gemaakt.

klein vakantiehuis

Denemarken.
Toen Karen Jelnes en haar man, 9 jaar geleden, bezig waren om het huis te ontwerpen besloten ze om hun Deense achtergrond op een moderne in het huis te verwerken. Vroeger kregen Denen die in kleine appartementen woonden land met aangewezen hutten en een tuin. Zo konden ze hun eigen groenten en fruit verbouwen en opeten. Alle belangrijke kamers van het vakantiehuis kijken bijvoorbeeld uit op de tuin. Iets wat vroeger ook zo was.

klein huisje

Benieuwd hoe de rest van het huisje eruitziet? Bekijk dan het filmpje!

Vergeet niet om het artikel te delen via Facebook en Pinterest.