Ze maakt een geweldige hangende plantenbak van een oude pallet!

Terwijl pallets werden uitgevonden voor een zeer specifiek doel, hebben doe-het-zelvers over de hele wereld ze ondertussen op alle mogelijke manieren gebruikt, en dit is een van onze favorieten. In de clip hieronder neemt Espoma Organic een saai oud pallet en verandert het in een mooie verticale planter. Het eindresultaat is iets dat een geweldige toevoeging zou zijn voor elke tuin.

 

Laura raadt aan om het palet eerst op te hangen – ze wijst er op dat het werk een stuk moeilijker wordt als de pallet vol potgrond zit. Dit betekent het vastzetten van de montagebeugels op de pallet en het boren van de bijbehorende gaten in de muur of hek waar u het palet aanhangt.

Voor haar volgende stap bedekt ze de achterkant van het pallet met een dik stuk plastic. Ze gebruikt vijverfolie, wat perfect is gezien het feit dat ze bedoeld is om water tegen te houden. Nadat ze een nietpistool heeft gebruikt om het te bevestigen, kan ze het overschot met een Exacto mes afsnijden.

Om de bodem te beschermen gebruikt Laura landschapsstof, waardoor vocht kan ontsnappen terwijl de potgrond blijft hangen. Ze niet het vast aan de onderkant van de stof, zoals te zien is in onderstaande afbeelding.

Dan voegt ze twee extra platen toe (een aan de achterkant en een aan de onderkant) voor meer versterking. Nu al het harde werk is gedaan, is het tijd om uw planten te organiseren.

Bekijk snel het eindresultaat op de volgende pagina?