Lijstjes aan de muur hangen zonder spijkers te gebruiken, zo doe je dat!

Sfeer creëer je in een ruimte door decoratie, zoals foto’s en kunst, op de muur te hangen. Maar wanneer het niet is toegestaan in jouw huis om gaten in de muur te boren of wanneer je het gewoon zonde van de muur vindt dan moet je vooral even doorlezen! Het ophangen van decoratie zonder gebruik te maken van spijkers is namelijk makkelijker dan je denkt! Ik laat je hieronder drie tips zien!

1. Zelfklevende strips
Zelfklevende strips die speciaal voor lijstjes aan de muur zijn kun je kopen bij de bouwmarkt. Met 1 strip kan je een lijst van maximaal 1,3 kilo ophangen, bereken vooraf hoe zwaar jouw lijst is en hoeveel strips je nodig hebt. Denk eraan dat voordat je begint de oppervlakte helemaal glad moet zijn. Dit houdt in dat je alle haakjes, spijkers, schroeven en andere uitsteeksels eraf moet halen. Maak hierna de lijst en de oppervlakte schoon waar je hem wilt ophangen. Zelfklevende strips blijven namelijk alleen plakken op een schone ondergrond.

 

Plak de strips op de hoeken van de lijst, druk deze 30 seconden stevig aan zodat ze goed vastzitten. Indien je 1 strip hebt, plak deze dan bovenaan in het midden. Plaats nu de lijst op de muur en druk alle hoeken 30 seconden stevig aan.

2. Zelfklevende haakjes
Net zoals zelfklevende strips werken zelfklevende haakjes alleen op een schone ondergrond. Maak daarom de muur waar je het lijstje wilt ophangen goed schoon. Haal het bescherm velletje van het haakje en plak deze dan op de muur. Druk het haakje 30 seconden goed aan en wacht een uur voordat je iets aan het haakje hangt. Let op! Deze haakjes kunnen maximaal 2 kilo dragen.

3. Foto’s aan een lijn hangen
Zoek punten waar je een lijn aan kan hangen. Denk hierbij aan houten balken, schroeven die uitsteken of andere punten. Je zou hiervoor ook gebruik kunnen maken van de zelfklevende haakjes. Meet vooraf hoeveel lijn je nodig hebt, knip dit af en knoop de lijn om het haakje. Nu kan je door middel van knijpers foto’s en posters ophangen!