Maak van een boomstam een moderne bijzettafel!

Heb jij thuis nog een omgevallen boom liggen? Of heb je een overschot aan boomstammen? Bekijk dan eens deze onwijs leuke DIY! We gaan namelijk een bijzettafeltje van een boomstam maken. Je ziet ze tegenwoordig veel in verschillende meubelzaken staan maar vaak zijn de prijzen dan ook erg hoog. Het is veel makkelijker (en goedkoper) om hem zelf te gaan maken! Wat heb je hiervoor nodig?

– Een boomstam
– Een schuurmachine
– Schuurpapier
– Haarspeld (tafel)poten
– Schroeven
– Top coat

 

Stap 1. Boomstam
Het geheim van het maken van een perfect bijzettafeltje is het vinden van de juiste boomstam! Ga opzoek naar een boom met hard hout zoals een eik, een walnotenboom of een cedar. Gebruik geen dennenboom, aangezien dit hout vrij zacht is.

Stap 2. Schuren
Je wilt je niet bezeren als je per ongeluk tegen de tafel aan loopt. Schuur daarom de boomstam goed glad zodat er geen scherpe randen meer aan zitten. Schuur zowel de bovenkant als de zijkant.
Stap 3. Poten

Wanneer je de boomstam goed glad hebt gezaagd kan je beginnen met het monteren van de tafelpoten. Deze haarspeld poten zijn vaak bij een bouwmarkt (GAMMA/Praxis) wel verkrijgbaar. Zet de poten vast met schroeven.

Stap 5. Top coat
Om ervoor te zorgen dat de tafel lang meegaat is het verstandig om hem in te sprayen (of verven) met een houten coating.


En het eindresultaat ziet er super leuk uit! Wil jij ook zo’n tafeltje maken? Bekijk dan eens de video hieronder waarin nogmaals wordt uitgelegd hoe je dat moet doen.