Moeder geeft kledingkast van haar zoon totale makeover!

De moeder van het volgende artikel had het geniale idee om de kledingkast van haar zoontje om te toveren in een echte kast voor superhelden! Het resultaat is fantastisch, alsof het zo uit een stripboek komt! Lees snel hoe ze dat gedaan heeft.

De ietwat saaie kasten stonden al enige jaren in de kinderkamer. Ze vond dat deze wel een makeover konden gebruiken! Haar zoontje was helemaal gek van superhelden en daarom besloot ze de kast om te toveren tot een superhelden kast. het enige wat je hiervoor nodig hebt is:

– Verf
– Stof (met superhelden)
Modpodge (11,95 bij Bol.com)

Als eerste stap haalt ze drie lades uit de kast (er blijven nog twee zitten). Deze lades gaat ze bekleden met de superhelden stof. Ze meet hoe groot de lades zijn en hoeveel stof ze nodig heeft. Zodra ze de stof had uitgeknipt ging ze deze met Modpodge op de kast plakken. Modpodge is een soort lijm dat erg vloeibaar is en waar je makkelijk mee kan knutselen. Ze smeert een dikke laag op het stof en laat het zo een paar uur drogen. De stof zal er een beetje wit uit gaan zien, maar dit hoort zo! De lijm zal namelijk langzaam in de stof trekken en de witte kleur zal verdwijnen.

Tijdens het drogen van de drie lades ging ze verder met de andere twee lades en de gehele kast. Ze koos ervoor om de kast in de kleuren blauw en rood te verven omdat deze bij de superhelden stof paste. Zo heeft ze het frame van de kast (en de knoppen van de lades) rood geverfd. De overige twee lades hebben een blauwe kleur gekregen.

Laat de gehele kast vier weken drogen en spuit hem hierna in met blanke lak. Zo blijft de kast in een goede conditie en glanst die ook mooi!

Bekijk ook

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.