Personaliseer je eigen kaarsen met deze simpele truc!

Het volgende idee is echt super leuk om te maken! Het is onwijs makkelijk, uniek en goedkoop! Het enige wat je nodig hebt voor dit cadeau is een mooie foto, een kaars en een föhn. Lees snel verder om te zien wat het eindresultaat is!

Wat heb je nodig?

 

– Kaars
– Föhn
– Tissue
– Papier
– Bakpapier
– Plakband
– Foto

Stap 1. Printen
Allereerst ga je opzoek naar een leuke foto op je computer (Deze komt uiteindelijk op de kaars). Vervolgens moet je de foto uitprinten. Voor deze truc is het belangrijk dat je de foto niet op normaal papier uitprint, want dat werkt minder goed. Plak een tissue met plakband op een normaal stuk papier en leg deze vervolgens in de printer. Omdat tissue papier dunner is, werkt dit beter voor dit project.

Stap 2. Knippen
Nu je de foto uitgeprint hebt op tissue papier kan je deze uitknippen en het normale papier weggooien.

Stap 3. Föhnen
Wikkel de uitgeknipte foto om de kaars heen en leg vervolgens het bakpapier hier overheen. Zet nu de föhn op de warmste stand en blaas hiermee over de foto. Op een gegeven moment zie je dat de kaars begint te smelten. Zodra de inkt goed is doorgesmolten in de kaars kan je stoppen met föhnen.

Stap 4. Bakpapier loshalen
Nadat je de kaars aan alle kanten goed hebt geföhnd kan je het bakpapier eraf halen. En zie hier, de foto zit nu vast op de kaars! Hoe leuk?