Met deze simpele trucjes haal je haren weer van je meubels!

Het hebben van een huisdier heeft zo zijn nadelen, namelijk dat je overal in het huis haar tegenkomt! Het zit op je kleding, op je tapijt en op je banken. Dit betekent niet dat je gelijk je huisdieren de deur uit moet zetten! Maar probeer eens een paar van de onderstaande tips om gemakkelijk van het haar af te komen.

1. Kleefkrullers
Dat kleefkrullers alleen te gebruiken zijn om krullen in je haar te zetten is niet waar! Je kan ze namelijk erg goed gebruiken bij het verwijderen van haren op je meubels. Pak een kleefkruller en ga hiermee over het oppervlak waar de haren zich bevinden. De haren blijven aan de roller zitten en je kan ze hierna van de roller aftrekken en weggooien in de prullenbak.

 

2. Tape
Gebruik tape om de haren weg te krijgen. Pak een stuk tape en dep deze op het gedeelte met de haren. De haren blijven aan de tape zitten en deze kan je vervolgens gewoon weggooien.

3. Latex handschoenen
Doe een latex (of rubberen) handschoen aan en wrijf hiermee over het meubelstuk waar de haren op zitten. De haren zullen aan de handschoen blijven kleven.

4. Ballon
Blaas een ballon op en wrijf hiermee over het oppervlak met de haren. Doordat de ballon ervoor zorgt dat er elektriciteit ontstaat worden de haren statisch en blijven ze aan de ballon plakken.


5. Rubberen bezem

Gebruik een rubberen bezem. Deze bezems zijn zeer geschikt voor het verwijderen van haren uit het tapijt aangezien de haren aan de rubberen borstel blijven zitten.

6. Voorkomen
Door regelmatig te stofzuigen voorkom je dat de haren zich gaan opstapelen. Dus ga vooral regelmatig schoonmaken, zo hoef je minder vaak strenge maatregelen te nemen voor het plukken van de haren. Ook het borstelen en kammen van je huisdier in de tuin helpt voorkomen dat de haren binnen op je meubels komen!