Man vindt bij toeval spookhuis, stapt binnen en staat versteld om het interieur.

Heb je ooit langs een verlaten huis gewandeld en jezelf afgevraagd hoe het er vanbinnen uitziet? Als je graag horrorfilms kijkt, dan weet je dat die nieuwsgierigheid meestal niet goed afloopt. Gelukkig, valt het dit keer mee.

Ondanks dat veel verlaten huizen vervallen, hebben sommige nog interessante interieurs die goed bewaard zijn gebleven, nadat de voormalige inwoners vertrokken. Zo ook dit Franse landhuis. Ondanks dat de buitenkant eruitziet als een spookhuis, is het interieur bijzonder goede staat. Het lijkt zelfs of er stiekem nog mensen wonen…

spookhuis exterieur

Gelukkig hebben we de foto’s, want de fotograaf bleef mysterieus over de locatie van het huis.

spookhuis interieur

Het lijkt alsof de eigenaars in grote haast zijn vertrokken, want ze hebben alles laten staan en zelfs de jassen hangen nog aan de kapstok.

spookhuis interieur

De slaapkamers waren functioneel ingedeeld en zien er nog goed uit. Het enige wat verraadt dat niemand hier meer woont zijn de dikke stoflagen.

spookhuis interieur

De muziekkamer laat de binnenkant van het huis op een spookhuis lijken. De bladmuziek ligt nog open op de piano. Ik krijg er de rillingen van.

spookhuis interieur

Het volledige interieur heeft een kenmerkende Victoriaanse stijl, wat het landhuis echt prachtig maakt.

spookhuis interieur

Zelfs het tafelkleed ligt nog op tafel in de keuken en alle snoeren van de keukenapparaten zitten nog in het stopcontact.

LEES OOK:  Met deze simpele truc maak je jouw wasruimte een stuk netter!

spookhuis interieur

Ook de badkamer is nog in goede staat, behalve dat er een aantal rijen tegels van de muur af gevallen zijn.

spookhuis interieur

In deze slaapkamer lijkt het erop dat iemand in grote haast haar spullen aan het pakken was. Het wordt steeds mysterieuzer.

In de woonkamer zou je toch zo plaats nemen.

spookhuis interieur

Het huis roept veel vragen op: Wie woonde hier en waarom zijn ze vertrokken? Wanneer zijn ze weg gegaan? En hoe kan het dat alles zo goed bewaard is terwijl overal een dikke stoflaag op ligt?

De website Vacant Photography, waar de foto’s geplaatst zijn, zeggen verder niets over wat er gebeurd is in dit huis en waar het huis staat. De Nederlandse website richt zich op het fotograferen van het interieur vervallen en kapotte huizen. Dit ziet er vaak slecht uit, maar soms zitten er een aantal pareltjes, net zoals dit Franse landhuis, tussen.

Waarom denk jij dat de eigenaren het huis hebben achtergelaten? Laat het weten onder het Facebookbericht en vergeet niet om het artikel te delen.

No Comments Yet

Comments are closed