Met deze tips houd je je bloemen langer vers!

Heb je net een mooi bos bloemen gekocht of gekregen en wil je hier zolang mogelijk van genieten? Dan kunnen de volgende tips je hier bij helpen! Er zijn namelijk meerdere oorzaken waardoor bloemen sneller slap gaan hangen. Ben je benieuwd wat deze oorzaken zijn? Lees dan snel de tips hieronder!

 

1. Veilig vervoeren
Wanneer je een boeket met bloemen koopt moet deze altijd goed ingepakt zijn zodat de bloemen beschermd zijn tegen warmte of kou van buitenaf. Ook zorgt het inpakken van het boeket ervoor dat deze niet snel beschadigd raakt als je het boeket mee moet nemen op de fiets of in de auto.

2. Scheef afsnijden
Door de bloemen scheef af te snijden blijven ze langer vers doordat ze zo meer water op kunnen nemen. Gebruik hierbij altijd een scherp mes. Met een bot mes loop je het risico dat de stengel gaat breken of splijten. Zijn de bloemen bij de bloemist al afgesneden? Doe dit dan thuis nog een keer! Het kan namelijk zo zijn dat de onderkant al gedroogd.

3. Bladeren wegknippen
Knip al het blad weg dat aan de onderkant van de stengels zit. Wanneer je dit niet doet en het blad in aanraking komt met water, is er een grote kans dat deze gaan schimmelen.

4. Geschikte vaas
Zorg dat de vaas die je kiest groot genoeg en goed schoon is! Wanneer je de vaas niet schoonmaakt heb je kans dat er bacteriën in zitten die het water vervuilen.

5. Snel in het water zetten
Nadat je het boeket hebt gekocht of gekregen is het belangrijk dat je hem zo snel mogelijk in het water zet. Vul de vaas met lauw water en gooi de plantenvoeding hierbij in.

6. Juiste plek
Zet de bloemen niet bij de verwarming of op een plek waar het tocht, hierdoor gaan de bloemen meer water verdampen dan dat ze opnemen waardoor ze sneller slap gaan hangen. Zet de vaas ook niet in de buurt van een fruitschaal aangezien fruit ethyleengas uitstraalt. Dit zorgt ervoor dat de bloemen verouderen.