China spendeert $ 3 miljard aan zonne-energieparken in de vorm van panda’s!

In 2015 bedacht Ada Li Yan-tung, toen 15 jaar oud, een nieuw idee om meer jonge mensen in China te interesseren voor duurzame energie. Haar idee: bouw een enorme zonne-energie-boerderij die op een panda lijkt, want iedereen houdt van panda’s toch? Hieronder zie je de schets van het park.

 

Een jaar later werd het idee, in samenwerking met het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP) en de Solar Megadeveloper Panda Green Energy Group, samen met Yan-tung gerealiseerd.

In 2017 bouwden de groepen een 248 hectare grote zonne-energiecentrale in Daton, China, die van bovenaf lijkt op twee lachende en zwaaiende panda’s. Nu zijn de VN, Panda Green Energy en de Chinese overheid op een missie om 99 meer vergelijkbare zonneboerderijen in heel China te bouwen.

Voor het grotere project is een investering van $ 3 miljard nodig, vertelde de CEO van Panda Green Energy, Li Yuan, aan Reuters. Maar dan heb je in ieder geval wel een paar mooie (en vrolijke) panda energie parken! Vond je dit een leuk artikel? Deel het dan op Facebook met al je vrienden en familie!