Kerstman onthult: Zo blijft jouw kerstboom langer vers!

Houd je kerstboom groen en fris door deze basisstappen te volgen. Als je dit seizoen voor een echte kerstboom kiest, dan wil je natuurlijk niet dat hij in de eerste week al zijn Denen verliest. Lees daarom snel verder!

 

Selectie
Volgens Mark Derowitsch, een woordvoerder van de Arbor Day Foundation, is de beste manier om een mooiste kerstboom te krijgen, door hem zelf te hakken op een speciaal geselecteerde boomkwekerij. “Dat garandeert versheid, en door naar een lokale boomkwekerij te gaan, weet je dat het duurzaam zal zijn, dus bomen zullen worden herplant, en het zal een selectieve oogst zijn”, vertelde Derowitsch aan The Daily Green. Als je bij een lokale boerderij koopt, help je ook lokale banen en open ruimte te behouden en verlaag je de verzendkosten – om nog maar te zwijgen van de CO2-uitstoot van het vervoer over land.

Als je een voorgesneden boom koopt van een kwekerij of winkel vraag de verkoper dan hoe recent ze zijn geoogst en waar ze vandaan kwamen. Als je niet onder de indruk bent van de antwoorden, ga dan ergens anders winkelen. Inspecteer ze ook zelf door de naalden te voelen: ze moeten flexibel zijn, niet droog en broos. Hoe verser de boom, hoe langer hij mooi blijft in je woonkamer. Kijk op de volgende bladzijde wat je moet doen om de boom vers te houden!